lördag 10 maj 2008

"Vi beväpnar oss bara mot judarna..."

Sedan 1920-30-talets Tyskland följer alla antisemitiska rörelser precis samma mönster: de beväpnar sig till tänderna och avfärdar all kritik med samma påståendet: "Vi beväpnar oss bara mot judarna. Håll käften annars ska vi hänga ut dig som som judarnas vän". Deras angrep på judar/israeler utnyttjas för att förstärka bilden av enbart antisemitisk grupp som inte har några andra ambitioner och som kan därför tolereras både som politiskt kraft och som väpnade styrkor på samma gång. Och sedan rycker de fram och etablerar fascistisk diktatur. De gamla avsatta makthavarna rycker på axlarna: "vi trodde att det handlade bara om judar. Varför? Vi är ju inga judar!"

De som inte minns Tyskland-1933 kan fräscha minnet med Gaza-2007. När Iran började anskaffa sig kärnvapen så rykte massor av nyttiga idioter fram med samma budskap: "det är bra att Iran gör det, de hotar ju Israel!"

De kan inte lära sig att det alltid börjar med judarna men ALDRIG slutar med dem.

Och nu smäller det i Libanon. Iranska marionetter i Hizbollah ockuperade Beirut. Syriska Social-Nationalistiska Partiet (logga med stiliserad hakkors på bilden) tog kontroll över TV. Vad säger Libanons regering?
"Hizbullah's claim that its arms were only targeted at Israel have proved false and invalid in the past two days, which witnessed the uses of such arms against the Lebanese people".


Just det! Under Hizbollahs angrep mot Israel 2006 gav Seniora de facto diplomatisk uppbackning till de iranska marionetterna. Beröringsskräck gentemot Israel var så stark att Seniora valde att stödja Iran (som utgör överhängande hot mot Libanons suveränitet) och inte Israel (som kämpade endast för sin egen säkerhet). När det fanns en riktig chans att förena krafter med Israel och avväpna Hizbollah så valde Seniora att motarbeta Israel i FN.

Detta betyder dock inte att Libaneser inte förtjänar våran stöd. Att regeringen Seniora var dum och korkad betyder de inte att vi måste straffa hela Libanon. Världssamfunder ska ta varje chans att driva iranierna ut ur Libanon och stödja landets rätt att finnas som en riktig suverän stat. Jag är dock rädd att det kan nu vara för sent.


Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. va ja trodde ett mångkulturellt samhälle var så himla bra ?

    SvaraRadera
  2. Något som intresserar mig är att du inte har mycket koll på läget av mellanöstern, glömmer viktig fakta. Men början av texten var faktiskt riktigt bra:)

    SvaraRadera