onsdag 26 mars 2008

Jinge: antisemitismen lockar mer än antikommunismen avskräcker

Under det senaste dygnet har kommunistisk antisemitbloggare Jan-Inge Flücht (Jinge) hunnit publicera en antisemitisk och antikommunistisk text av Lasse Wilhelmson och ta bort den. Texten som hette ”Sionism ska visst jämföras med Nazism” illustrerades med hakkors och davidsjärna och ”påvisade” att judiska folkets strävan till nationell självständighet är detsamma som nazismen. Som argument åberopades det att en socialistisk rabbin hade inflytande på Karl Marx samt att det fanns många socialister och kommunister bland tidiga sionister.

Bilden från antisemitbloggen Jinge, igår 25 mars 2008

Bortsett ifrån faktumet att sionismen inte är någon ideologi och bland sionister finns allt från kommunister och toknationalister till liberaler (precis som bland anhängare av svensk självständighet), skulle Wilhelmsons argumentation inte vara särskilt smickrande för kommunisten Flücht: texten ”kopplar” judar och nazister genom att likställa kommunism och nazism. Antagligen skrevs texten för att imponera på nazister genom den gamla ekvationen judar=kommunister men tog en abrupt slarvig sväng på slutet ner den anpassades för antisemitisk kommunistisk publik. Vad tänkte kommunisten Jinge när han fick texten? Blev han jätteentusiastisk över rubriken och glömde att läsa den? Eller antisemitismen vägde tyngre än hans förkärlek till kommunismen?

Jag tror den andra är mer sannolikt förklaring. När berlinmurens fall satte spiken i kistan på kommunistisk ideologi började ”vänsterpartiet” profilera på fanatisk, rasistisk israelhat. Även inom (v) finns försvinnande lite människor som tror på kommunistiska dogmer, det finns så lite rättrogna kommunister att ett icke-antisemitiskt kommunistiskt parti skulle aldrig ha haft en chans att komma in i Riksdagen. Dagens kommunister tror inte på Marx och Lenin. Det enda de tror på är att Israel och USA utgör absolut diabolisk ondska och att världen kan räddas bara genom kompromisslös kamp mot de två nationerna.

Men tillbaka till Wilhelmsons artikel. Det visade sig att Wilhelmsons skickade den till två andra konspirationsteoretiska, rättshaveristiska bloggar: Radio Islams kontributör Leif Erlingsson samt FiB/Kulturfronts Mikael Wälivaara. I kommentarerna till Wilhelmsons text på Erlingsson sida kan man även läsa hur Flücht vill förmå även honom att ta bort texten – efter att han själv förstod vad han publicerade dagen innan.

Fib/Kulturfronts Lasse Wilhelmson
med högerextremisten Adam Ermash (aka Israel Shamir)


Andra bloggar om: , , , , , , ,

12 kommentarer:

Tobias Struck sa...

Vasserman. Intressant blogg. Jag har lagt till den i min bloggroll.

Vasserman sa...

Tobias: Tackar o bockar!

Anonym sa...

Tack för att du avslöjar dessa antisemitiska brunskjortor, och deras representanter i bloggvärlden.

Anonym sa...

Att Jinge har dessa åsikter förvånar nog ingen, men han brukar inte vara så uppriktig med sin antisemitism.

Leif Erlingsson sa...

Varken jag eller Mikael har sänt material till Radio Islam. Mikael är inte heller medlem av FiB/K.

Anonym sa...

Leif,
Har du svårt att läsa innantill? Det står att du är en kontributör till Radio Islam.

Leif Erlingsson sa...

Svenska Akademiens ordlista, 11 upplagan, 1986, s. 288:
"kontribuer|a -ande v. lämna bidrag."

Det har jag inte gjort till Radio Islam. Någon spion har lösryckt från sammanhang klippt ut delar av en forumdiskussion och lagt ut där, och inga protester respekteras. Jag har inte ork att driva detta rättsligt, men jag har INTE lämnat bidrag till Radio Islam.

Mikael Wälivaara sa...

Et tu, Tobias...

Jag håller absolut med om att jag är en konspirationsteoretiker, det är min huvuduppgift som bloggare, anser jag. Att någon som publicerar under namnet "Riktig vänster" inte håller med om att det finns en stor kapitalistisk konspiration, banker, olja, vapenindustri, New World Order-broderskap med mera, finner jag minst sagt anmärkningsvärt.

Däremot finns det inte något i det jag skriver, som kan karakteriseras som rättshaveristiskt. Jag har aldrig uppfatta mig själv som ett offer eller som orättvist motarbetad av någon. Men visa mig gärna ett exempel...

Sedan inser jag att det är menigslöst att ge sig in i en semantisk diskussion om skillnaden mellan "antisemitism" och "antisionism" på denna blogg. Men det är en stor och väsentlig skillnad, och alla som känner mig vet att jag varken är eller någonsin har varit antijudisk. (Vad det sedan ska betyda kan man ju också fundera över? Att jag är emot kyrkor och religioner är ju sant till stor del, alldeles speciellt kristendomen, men det finns inte en droppe rasism i mitt blod...)
Återigen, den som fäller ett sådant omdöme om någon, bör kunna backa upp det med något slags bevis.

Jag "citerades" förresten också, utan mitt tillstånd, av Radio Islam. Så, för att följa debattlogiken här, är alla som citeras på en hemsida, med eller mot sin vilja, "kontributörer"?
Men av principiella skäl måste jag tillägga, att ALLA som sätts i fängelse för sina åsikter måste försvaras. I USA och i Kina, i Sverige eller på Kuba. (Själv har jag suttit i fängelse för totalvägran...)

Allt nog -- nu vet jag i alla fall vad "riktig vänster" betyder, om jag någonsin hade undrat. Den som vill försöka bilda sig en uppfattning om var jag står politiskt och filosofiskt rekommenderar jag att titta på min bloggrulle och mina länkar i högerspalten. Svårare än så är det inte... Jag försöker inte dölja något.

Mikael W

Anonym sa...

Leif Erlingsson och Mikael Wälivaara,

Det är konstigt att alla utom ni förstår varför Radio Islam skulle tycka att just era texter är intressanta att återpublicera instämmande?

Men det är klart att ni också vet.

Anonym sa...

Ovanstående gällde Leif Erlingsson.

Anonym sa...

Jag förblir anonym för slippa att bli registrerad som antisemit(fast man hittar väl mig via IP adressen ändå), för all kritik av Isreal verkar anses som antisemtism, vad det nu betyder för semiter är alla folk som talar semitiska språk. Hur som helst visst bygger hela den judiska identiteten på en rasistisk grund då den baserar sig på en mångtusenårig vidskepelse om ett folk utvalt av Gud(alltså ett icke påvisbart övernaturligt väsen). Jag anser inte att man kan bygga en stat på etnisk identitet. Mig veterligen finns det ingen annan nation i världen som är det. En annan sak som också glöms bort är den mycket stora andelen judar som var i ledningen för bolsjevikerna under Sovjetunionens första decennier t.ex. Trosky, Sverdlov, Joffe, Berman, Kamenev, Kaganovitj(Stalins högra hand) etc. Jag är inte nån person som säger att kommunismen är nån judisk konspiration men andelen judar var betydande och det nämns inte av Israelvänliga antikommunister som t.ex Per Ahlmark.

Leif Erlingsson sa...

Till "Anonym" 10 januari 2009 08:35:

95% av alla "judar" härstammar från Khazarerna, ett stäppfolk som år 740 masskonverterade till judendomen av maktstrategiska skäl. 500 år senare i samband med den mongoliska invasionen 1218 spreds de över central- och östeuropa.

5% av "judarna" har koppling till området kring dagens Israel. Resten har större koppling till olika områden i forna Sovjetunionen. Vilket alltså bl.a. innebär att hela myten som skapandet av staten Israel bygger på är ett historiskt falsarium. Och vilket även innebär att den judiska kopplingen till Sovjetunionens födelse är helt naturlig.

Angående de märkliga åsikterna om mig och Mikael Wälivaara (8 juni 1955 - 1 april 2008) ovan, så citerar jag mig själv:

Svårigheten med att ha rätt väldigt väldigt långt från där andra "är" är att man tolkas väldigt väldigt långt från där man själv är... -- Leif Erlingsson, 2008-12-19.