torsdag 7 februari 2008

Rasistisk "vänster" i Riksdagen

Riksdagsledamot för högerextrema socialistiska "vänsterpartiet" Hans Linde använder rasbiologiska anspelningar när kan kommenterar KDU:s förste vice förbundsordförande Charlie Weimers artikel i Nya Wermlands Tidning. I stället för på ett sakligt sätt bemöta Weimers åsikter spekulerar Linde att Weimers har icke-socialistiska åsikter för att han kanske är ättling till Djingis Khan:
"International Herald Tribune berättar om forskning som gör gällande att Djingis Khan idag har 16 miljoner levande manliga avkomlingar, ett resultat av hans systematiska våldtäkter under mongolernas härjningståg."

Man skulle kunna tro att detta är bara ett smaklöst skämt av en förvirrad socialist, men man ska komma ihåg att sådant sätt att resonera är djupt rotad i det socialistiska arvet. Socialisternas andfader Karl Marx drog sig inte för att avfärda hans politiska motståndare med hjälp av rasistiska och antisemitiska "argument". Till exempel så skrev Marx om sin politiske konkurrent Ferdinand Lassalle:
"Det står nu klart för mig att han, som huvudformen och hårväxten pekar på, är avkomling till de negrer som följde med Moses på flykten från Egypten (såvida inte hans mor eller farmor korsades med en nigger). Denna förening av tysk och jude på negerbas producerade oundvikligen en märklig hybrid."


Rödbruna kommunistiska äpplet faller verkligen inte långt från trädet.

Andra bloggar om: , , , , , ,

4 kommentarer:

Jacob Wibelius sa...

Trots att du av ren förvirring kallar dig "vänster" (du är rimligen lika höger som jag) så har du naturligtvis helt rätt. Detta rasistiska vänsterpack måste bekämpas!

Vasserman sa...

Jacob Wibelius: det finns ingen förvirring. Jag ser mig som vänster i ursprungliga termer av franskt revolution: Frihet, Jämlikhet, Broderskap. Höger (i ursprungliga termer) är människor som tycker att de flesta människor saknar förmåga att skapa sin egen lycka och måste påtvingas delegera viktiga beslut till en liten elit. Sedan åsikterna om hur denna elit ska formas går isär mellan Marx, Hitler och konservativa adelsmän. Men själva grundtanke att människor ska delegera sina beslut gör att nazister, kommunister och ultrakonservativa alla hör till facket "höger". Vänster är dem som tycker ingen människa ska tvingas delegera sitt inflytande - varken i form av rätten att förhandla eller i form av egendom.

Anonym sa...

Vasserman sa...
"Jacob Wibelius: det finns ingen förvirring. Jag ser mig som vänster i ursprungliga termer"

Inget underligt med det. Danska "Venstre" är ett exempel på hur liberalismen ursprungligen sågs som ett vänsterfenomen, därav namnet.

Anonym sa...

Skulle svara dig på Federlays blogg ... men så behövdes nån registrering, lånar din tråd bara ... ta bort inlägget eller flytta, vad du vill.


Jag kan nog svara dig Vasserman.

För några år sedan gick jag ur facket, då jag insåg att företaget gjorde precis som dom behagade, det kunde vara oetiskt, diskriminerande, orättvist, avtalsvidrigt eller olagligt ... det gjorde dom ändå med hjälp av facket.

Att hemföräkringars rättsskydd inte gäller vid arbetsplatskonflikter, det visste jag redan. I avsaknad av det skydd som jag trodde jag haft ringde jag runt till Sveriges försäkringsbolag. Min förfrågan var enkel, jag ville köpa ett rättsskydd att kunna använda på arbetsplatsen. Jag var villig att betala en premie upp till den inbesparade fackavgiften.

Av alla konstiga svar jag fick varför inte detta var möjligt, kommer jag speciellt ihåg detta:
EN SÅDAN PRODUKT FINNS INTE, OCH KOMMER ALDRIG ATT FINNAS!

Nu efteråt, när man insett vad "den svenska modellen" innebär, d.v.s att arbetsmarknadens parter själva kommer överens om vad som gäller generellt såväl som enskilt, så förstår man också varför det är så.

Även regleringen av arbetsskador, åtminstonde den del som facket genom AFA tagit på sig, är också en del av den svenska modellen.

// Jörgen