torsdag 15 november 2007

Al-Dura-falsariet är (nästan) helt avslöjad.

Al-Dura-falsariet, världens mest framgångsrika antisemitiska falsarium sedan Sions Vises Protokoller är på väg att avslöjas. Precis som med Protokollerna blir det en europeisk domstol som ska sätta spiken i kistan på detta fruktansvärda förtal.

Igår tvingades den franska statliga TV-kanalen France 2 visa inför fransk domstol delar av det ursprungliga materialet som användes för att fabricera förtalet. Enligt France 2:s ursprungliga påståenden (på franska) skulle materialet innehålla fruktansvärda scener av pojkens dödsryckningar. Några scener i materialet som visades inför domstolen igår fortfarande var bortklippta (bara 18 av 27 minuter visades), men det som visades ändå lämnar inga tvivel: France 2:s påståenden att pojken Mohammed al-Dura dödades av israeler den 30 september 2000 saknar någon som helst verklighetsförankring. Här är reaktionerna av dem som såg den mindre klippta versionen av France 2:s material.

Händelserna behandlades tidigare i de numera berömda Pallywood-filmerna som påvisar det omfattande fabriceringsverksamhet som pågick den 30 september 2000 kring falsariets skådeplats:

* Pallywood
* The Birth of an Icon
* Icon of Hatred del 1, del 2.

Filmerna finns även i bättre kvalité för nerladdning på sajten The Second Drft.

UPPDATERING: Den brittiska Spectator igår: The al Durah blood libel

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vassermannen:

Att förneka förbytelser är kanske värre övergrepp än själva förbrytelsen. Du brukar annarsvara minst sagt kritisk ;-) mot diverse förintelseförnekare.

Vasserman sa...

Håller med dig, ingenjören. Att Talal Abu Rahma och France-2 under så många år förnekar deras förbrytelse är en riktig skandal!