torsdag 11 oktober 2007

Israel räddar irakiska barn, SR sprider antisemitiska myter

Idag kan man läsa i israeliska tidningar att två irakiska barn (femmånaders gammal flicka och en elvaårig pojke) anländer till Israel för att genomgå en hjärtoperation som förhoppningsviss ska rädda deras liv. Israelisk organisation Save A Child's Heart som står bakom behandlingen har redan genomfört hjärtoperationer på 35 irakiska barn och 1700 barn från andra länder. Hälften av barnen kommer från palestinska områden och arabländer av vilka många inte ens erkänner Israels rätt att existera.

Ska vi höra om detta på Sveriges Radio (SR)? Glöm det! I stället sänder SR en antisemitisk pjäs Mellan detta andetag och dig om ondskefulla israeler som mördar arabiska ungdomar och stjäler deras organ för att transplantera till judar. Den moderna "blood libel" som härstammar från den klassiska myten om judar som stjäler kristet blod för att blanda in i matza-brödet anses vara rumsren på Sveriges public service.

Så fungerar den europeiska antisemitismen: det spelar ingen roll hur många goda saker gör judar och israeler, man ska alltid hålla sig till påhittade historier om ondskefulla judar som vill ingenting hellre än att mörda, plåga och stjäla.

I samma ämne: SvD ledarblogg, Dibbuk, al-Hamatzav samt okritisk recension i SvD.

Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Kanske lika bra att det inte rapporterades här, du vet hur TT-telegrammet hade sett ut:
"Tusentals arabiska barn sövs ned för att få sina hjärtan injicerade med judiskt blod. Ytterligare en del i ZOG:s plan för världsherravälde."

Anonym sa...

bra blogg! bra artikel! bra kommentar!

L. O. K. Ejnermark sa...

Låter konstigt att SR skulle nedlåta sig till något liknande. Jag misstänker att det föreligger ett gravt missförstånd, men skall lyssna på teatern så fort tillfälle ges. Återkommer.